Odlazna mobilnost – studenti

Studenti, iskoristite mogućnost i za vrijeme studiranja na Umjetničkoj akademiji u Splitu provedite vrijeme u inozemstvu!

Možete sudjelovati u dva programa akademske mobilnosti:

  • Erasmus+ (studiranje, stručna praksa)
  • CEEPUS (studiranje)

 

Erasmus+ mobilnost

Sve informacije vezane za sudjelovanje u Erasmus+ mobilnosti naći ćete u ovoj brošuri: Prijava na natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata (sadržaj publikacije ažuriran je 20. srpnja 2022. godine).

U brošuri ćete, među ostalim, naći odgovor na pitanje: Kada će se raspisati novi krug natječaja za odlaznu mobilnost studenata? Ovdje napominjemo da natječaje za Erasmus+ mobilnost raspisuje Sveučilište u Splitu, ne Umjetnička akademija. Informaciju, dakle, treba zatražiti od Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu.

Natječaji za mobilnost u svrhu studija raspisuju se periodično, no Erasmus+ koordinator Umjetničke akademije ne raspolaže indikativnim planom njihove objave. Čim od sveučilišnog Ureda za međunarodnu suradnju primi obavijest o novom natječaju, koordinator tu informaciju preko Dekanata prosljeđuje svim studentima i objavljuje je na mrežnim stranicama Akademije. Savjetujemo vam da redovito provjeravate mrežne stranice sveučilišnog Ureda za međunarodnu suradnju ili da od Ureda zatražite indikativni plan objave natječaja u aktualnoj akademskoj godini (e-mail adresa Ureda navedena je pri dnu stranice).

Natječaj za mobilnost u svrhu stručne prakse je trajno otvoren.

 

Vezani dokumenti

Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta u Splitu (28. svibnja 2013.)

Odluke Akademijinih odsjeka o reguliranju odlazne mobilnosti studenata na završnoj godini ili u završnom semestru studija

 

CEEPUS mobilnost

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti. U programu sudjeluju: Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. (Studenti mobilnost mogu realizirati na visokim učilištima iz navedenih zemalja.)

CEEPUS prvenstveno promovira tzv. mrežnu mobilnost (razmjena studenata i nastavnika s visokih učilišta koja tvore tzv. CEEPUS mrežu). Umjetnička akademija u Splitu sudjeluje u dvjema CEEPUS mrežama:

  • A.L.I.C.E. (CEEPUS mreža Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija)
  • ADRIART.CE (CEEPUS mreža Odsjeka za film i video)

CEEPUS također nudi mobilnost izvan mreža (tzv. slobodnjaci ili freemovers).

Upute vezane za prijavu za CEEPUS mobilnost (mrežnu i izvanmrežnu) dostupne su na CEEPUS-ovu portalu.

Korisne informacije o CEEPUS-u naći ćete na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU. U slučaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica, obratite se Nacionalnom uredu za CEEPUS u Hrvatskoj: ceepus@mobilnost.hr

 

Erasmus+ i CEEPUS koordinator Umjetničke akademije u Splitu

E-mail: international@umas.hr

 

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu

E-mail: incoming@unist.hr

 

Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj

E-mail: ceepus@mobilnost.hr